Ugrás a tartalomra

A parlament elfogadta a biztosok jeletéseit

Belgrád - A köztársasági képviselőház elfogadta a független ellenőrző szervek múlt évről szóló jelentéseit, illetve az erre vonatkozó bizottsági ajánlásokat.

 

A vitában a haladó Veroljub Arsić jelezte, hogy a pénzügyi bizottság munkacsoportot alakít, amely összegyűjti az említett szervek törvénymódosítási javaslatait.

Maja Gojković házelnök és helyettese, Vladimir Marinković bocsánatot kért Rodoljub Šabić adatvédelmi biztostól, amiért tegnap Marinković elnöklőként nem engedte őt fölszólalni.

A biztosok jelentése szerint gyakran csorbulnak az állampolgári jogok, viszont hiába hívják föl erre a figyelmet, nem történik semmi. A hatalmi szervektől már könnyebb közérdekű információkat szerezni, de általában nem kielégítő a helyzet. Ugyanez a megállapítás érvényes a diszkriminációt illetően. A Korrupcióelleni Ügynökség tavaly tízszer több esetet vizsgált, mint korábban, és hamarosan javasolja a vonatkozó törvény módosítását. Az Állami Számvevőszék szintén több ellenőrzést tervez, ezért növelni szeretné munkatársai számát.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm