Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály: Még sok a tennivaló

Részarányos foglalkoztatás a rendőrségen, a postán, a közvállalatokban és az önkormányzatokban. Ez lesz az egyik célja Nyilas Mihálynak tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárként. Várhatóan a jövő hónap elején nevezik ki. Az új magyarkanizsai polgármester Bimbó Mihály, a VMSZ és a magyarkanizsai községi képviselő-testület alelnöke lesz. Ő azt szeretné, ha a zökkenőmentesen folytatódna a munka, amit elődje megkezdett.

Nyilas Mihály polgármester megtiszteltetésnek, egyúttal nagy kihívásnak is tartja a felkínált lehetőséget, és mindenképpen fenn kívánja tartani a folytonosságot abban a munkában, amit elődje, Deli Andor végzett el. Mint pártpolitikus, új munkahelyén is elsősorban a nemzeti kisebbségek, így a magyar nemzeti közösség szerepét szeretné erősíteni. „Mi itt, a kisebbség tagjaiként nap mint nap észleljük azt, hogy még sok a tennivaló, főleg a részarányos foglalkoztatás terén, hiszen hiába van ez megfogalmazva a jogszabályokban egyértelműen, a valóságban ez nagyon kevés helyen valósul meg. Akár a rendőrségre, akár a postára, akár a közvállalatokra, akár az önkormányzatokra gondolunk.”

Bimbó Mihályt, saját bevallása szerint, bizonyos mértékben meglepte a felkérés, de mint eddig még soha, most sem ijed meg a feladat súlyától, annál is inkább, mivel különös hálával tartozik pártjának, a Vajdasági Magyar Szövetségnek az iránta kifejezett bizalomért. A munka folyik, az önkormányzat átalakítása folyamatban van, és folytatódnak a már megkezdett beruházások is – mondta a polgármester-jelölt. „Becsületesen végeztem a munkámat, karöltve a polgármester úrral. Mi mindig közös nevezőn voltunk, és remélem, hogy a továbbiakban is számíthatunk a tudására, mivel vannak itt olyan félbemaradt munkák, amit közösen kellene továbbra is folytatnunk, és közösen kellene majd azt be is fejezni.”

Amennyiben július 2-án sor kerül Nyilas Mihály tartományi titkári kinevezésére, Bimbó Mihályt a magyarkanizsai községi képviselő-testület jövő hónapban esedékes ülésén választhatják polgármesterré a képviselők.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm