Ugrás a tartalomra

Novosadsko pozorište obeležava jubilej i u Budimpešti

NOVI SAD -Spektakularnom predstavom “Opera ultima”, koja će u četvrtak, 17. aprila, biti izvedena u mađarskom nacionalnom teatru Nemzeti sinhazu u Budimpešti, Novosadsko pozorište obeležiće svoju 40. godišnjicu.

U predstavi, koju je režirao Kokan Mladenović, nastupiće skoro ceo ansambl Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaza, prevođen dvostrukim "sterijancem" Aronom Balažem i dvostrukom dobitnicom Patakijevog prstena Eminom Elor.

Opera ultima” je jedna od najgledanijih i najuspešnijih predstava Novosadskog pozorišta i nije slučajno izabrana da obeleži budimpeštanski deo proslave 40. rođendana, saopštio je taj teatar.

Gostovanje u Pešti zapravo je drugi deo proslave rođendana u okviru koje će, uoči predstave u Nemzeti sinhazu, biti otvorene i dve izložbe, Pala Lephafta i Ferenca Barata.

Biće prikazan i film o Novosadskom pozorištu, autora Zoltana Šifliša.

Posle predstave je predviđen prijem za sve goste, srpske i mađarske novinare, teatrologe, direktore teatara, selektore festivala, predstavnike diplomatskog kora i politike.

Finale proslave 40. rođendana Novosadskog pozorišta biće u junu, a zamišljeno je kao zatvaranje pozorišne sezone u tom teatru.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír