Ugrás a tartalomra

Nosza: karácsonyi teadélután időseknek és lurkóknak

Karácsonyi teadélutánt tartott Noszán, a helyi iskola épületében a VMSZ Női Fóruma. A kis ünnepségen süteménycsomagokat osztottak szét a noszai nyugdíjasoknak, és emellett a hajdújárási Lurkóház lakói is bemutatták karácsonyi műsorukat.

Karácsonyi üdvözletet hoztak Noszára a hajdújárási Lurkóház lakói. Ünnepi műsorral kedveskedtek az idősebb falubelieknek. A lurkóházas gyerekek számára nem kell megmagyarázni, hogy miről szól a karácsony a családok számára. „Akik távolabb laknak tőled, azok elmennek hozzád, vagy te elmész és találkozhatsz velük. És együtt lehet a család. És a szeretetről.”

Az öregembereknek nagyon sokat jelenthet az olyan kis figyelmesség, mint ez a karácsonyi műsor – mondják a noszai idősek. „Azért fontos, mert úgy érzem, hogy nem vagyok még elhagyatva a korom miatt, mert a korom magas.”

A nyugdíjasoknak és a gyerekeknek összesen 55 csomagot osztott szét a VMSZ Női Fórumának noszai szervezete. „Nagyon örülök, hogy a faluban össze tudtunk szedni olyan sok fiatal háziasszonyt, akik ezt a sok süteményt meg tudták sütni, és mi ezt itt most szétosztjuk” – emelte ki Márki Erzsébet, a helyi női szervezet elnöke.

Az ötödik éve megszervezett ünnepi műsor egy rövid betlehemezős énekkel zárult.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír