Ugrás a tartalomra

Nincs több szóbeli kérdés

A VMSZ óbecsei szervezete sajtótájékoztatón reagált a kkt ügyrendjének tervezett módosítására

Ha ma megszavazzák, nem lesz többé lehetőség a községi képviselő-testület ülésein a napirendi pontok után élő szóban képviselői kérdéseket feltenni. Molnár Viktor, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezetének elnöke szerint a hatalom ily módon kívánja megakadályozni olyan közérdekű kérdések nyilvános feltevését, amelyek közvetlenül érintik a választópolgárokat.

A mai kkt-ülés egyik napirendi pontja a testület ügyrendjének a módosítása. Knézi Péter, a kkt elnöke az elmúlt héten konzultáción egyeztetett erről a képviselőcsoportok vezetőivel, ezen a megbeszélésen a VMSZ-t Szilágyi Edit frakcióvezető képviselte, de a párt módosítási és kiegészítési javaslata közül egy sem került bele a kkt elé terjesztett szövegjavaslatba.

Molnár szerint a VMSZ konstruktív ellenzékként mindig kész a párbeszédre, alternatívákat javasolt, de a kkt elnöke ezeket semmibe veszi.

A VMSZ egyébként kifogásolta a kkt titkárhelyettesi tisztségének a bevezetését is, de nem ért egyet azzal sem, hogy a jövőben az ülés sürgősségi összehívása hét napnál rövidebb időn belül, akár egyik napról a másikra is megtörténhet, ami lehetetlenné teszi a képviselők számára a felkészülést.

A VMSZ szerint a „három napnál nem rövidebb időn belül” meghatározásnak maradnia kell az ügyrendi szabályzatban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Fehér Rózsa
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks