Ugrás a tartalomra

Népzenei koncert Törökkanizsán

A Törökkanizsa község népzenei hagyatéka elnevezésű koncertet pénteken, június 27-én este hét órakor tartják a törökkanizsai színházteremben.

Fellép: Szabó Annamária, a budapesti Liszt Ferenc zeneművészeti egyetem népi-ének szakának hallgatója, községünk Tiszagyöngye művelődési egyesületének népdalkórusa, a Fölszállott a páva vetélkedőből ismert Fokos zenekar, Keszég Ákos valamint Gazsó Tibor és Varga Viola táncosok.

A vetítéssel egybekötött koncert alapját a Törökkanizsán a hatvanas évektől a közelmúltig gyűjtött népzenei anyag fogja képezni, ebből állítottuk össze azt a kicsit több, mint egy órás anyagot, amit majd láthat/hallhat a nagyérdemű. A koncerttel emléket szeretnénk állítani a valaha Törökkanizsa községben élő, működő zenészeknek, énekeseknek illetve az általuk énekelt dallamok gyűjtőinek, továbbá szeretnénk bemutatni ezt a meglehetősen értékes zenei hagyatékot a fiatalabb generációknak.

A koncertet táncoktatással egybekötött táncház fogja a követni a Tiszagyöngye M.E. székházában.

A rendezvény támogatói a Törökkanizsáért egyesület, a Tiszagyöngye M.E. illetve a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság.

Szerző (Forrás)
Keszég Ákos, Vajdaság Ma
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben