Ugrás a tartalomra

Nagyon várják az új medencét a bajsaiak

Végéhez ért a bajsai medence újjáépítésének első fázisa, elkészült az új betonszerkezet. A beruházás értéke 12 millió dinár.

A helyi közösség a medence környékének, a parknak, a kosárlabdapályának felújítására idén közel 1 millió dinárt fordított.

A cél egy rekreációs központ kialakítása, mely a helyieknek és a vendégeknek is kikapcsolódást nyújthat.

A falu apraja-nagyja nosztalgiával gondol vissza a régi medencére, és várják, hogy ismét legyen hol tölteni a nyári meleg napokat.

Milasinović Kinga, Bajsa: „Sokat fürödtünk, lubickoltunk, és nagyon szeretném, ha a gyerekeimnek is ebben a medencében, vagyis az újonnan épült medencében lehetőségük lenne fürödni, hűsölni és úszni megtanulni.”

Hevér Martin, Bajsa: „Azért várjuk, hogy bírjunk úszni, találkozni a barátokkal, fiatalokkal és szerintem jó móka.”

Vince Verona Mária, Bajsa: „Most már alakul talán a park is, várjuk, hogy ezeknek a fiataloknak is legyen szórakozás, ami ilyenkor kellene.”

Plahi György, Bajsa: „Várjuk, régóta kellett volna ezt megcsinálni, mert elég rozoga állapotban volt.”

A több, mint hatvan éves régi medencét lebontották, majd június elején kezdték el újjáépíteni, mostanra az új betonszerkezet készült el. Az újjáépített bajsai medence 20×33 méter nagyságú, legsekélyebb pontja 120 centiméter, legmélyebb pontja pedig 2 méter.

A munkálatok első fázisa 12 millió dinárba került, melyet a bajsai helyi közösség községi fejlesztési eszközökből fedezett. Plohl Edvin, titkár, Bajsa HK: „A második fázisra pedig próbálunk pályázni, és pályázati úton befejezni. Ezeket az eszközöket a Nagyberuházási Igazgatóságnál pályázzuk. 18 millió dinár hiányzik ahhoz, hogy befejezzük, ezt az idén, reméljük, megkapjuk, és már az idén elkészülhet.”

A medence kiépítésével a helyi közösség egyúttal egy rekreációs központot hozna létre. Lackovics Károly, tanácselnök, Bajsa HK: „A park is abszolút egy új vázlatban jelenik meg, majdnem egy millió dinár az idei évben lett ráfektetve, hogy felújítottuk a világítást, a kosárlabdapályát, a padok fel lettek téve.”

Az új bajsai medence a tervek szerint korszerű vízszűrő berendezésekkel rendelkezik majd, gyermekpancsolót, öltözőket és vendéglátó egységeket is kialakítanak körülötte.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks