Ugrás a tartalomra

Nagyobb lesz jövőre Topolya Község költségvetése

Topolya Község költségvetés-tervezetét ma nyilvános közvitán is ismertették, ahol a tervezet kidolgozói és a büdzsé felhasználói is részt vettek.

4 százalékos emelkedést irányzott elő a topolyai község a 2016-os évi költségvetésében. A költségvetés elosztásának tervezetét közvitára bocsátották. A minisztérium utasítása, a folyó év bevételeinek felmérése és az Állami Számvevőszék 2014-re vonatkozó jelentése is befolyásolta a jövő évi költségvetés kidolgozását. Fekete Ildikó, a pénzügyi osztály vezetője: „A 2015-ös évhez viszonyítva 4%-os emelkedést terveztünk, tehát ami a folyó bevételeket illeti, az 1 milliárd 23, majdnem 24 millió dinárra értékeljük, de lesznek áthozott eszközök is a 2015-ös évből, ezeket csak fel tudjuk becsülni.”

Topolya község jövőre 1 milliárd 140 millió dinárból gazdálkodhat. A községi költségvetés felhasználóinak tervei, programjai alapján elkészült egy tervezet arról, mely terület mekkora összegben támogatható. A tervezetet és a közvitán elhangzott észrevételeket a községi tanács is megtárgyalja. Kislinder Gábor polgármester. „A következő tanácson pedig már véglegesítjük a tervezetet és akkor az már olyan formában megy a képviselő testület tagjai elé, ahogy azt a törvény előírja.”

A topolyai Községi Képviselő-testület ülését december 28-án tartják, amikor a 2016-os költségvetésről szavaznak a képviselők.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír