Ugrás a tartalomra

Muzslya – Nyáron megkezdik a kerékpárút építését

Muzslya a közelmúltig Nagybecskerek egyik legjobb úthálózattal rendelkező helyi közössége volt. A helyi járulék megszűnésével azonban már az utak karbantartása is óriási gondokat okoz. Közben nagyon hiányzik a kerékpárút.

Muzslya legnagyobb természeti kincse a homok, amit több mint harminc éve a Vojvodinaput útépítő vállalat hord el a falu környékéről. Ebből a helybélieknek eddig semmi haszna nem volt. Ráadásul a homokot szállító kamionok tönkretették a helyiek pénzéből épített utakat.  Gregus József, Muzslya: „Ők megcsinálták, de ők is rontották el ezt az utunkat. Úgyhogy mostanában olyan áldott a helyzet, hogy akkora lyukak vannak, hogy itt az ember nem tudja, hogy balra menjen vagy jobbra, előre, hátra vagy áll egy helyben. Olyan sok a lyuk.”

A helyzet most némileg javult. Hosszas egyezkedés után ugyanis a Vojvodinaput kifoltozta a Fogarasi-fivérek utcát, amelyen keresztül a homok szállítása zajlott. Hallai Zoltán, a Muzslya HK tanácselnöke: „Húsz éven keresztül folyt az alkudozás és vitatkozás, hogy kinek a hatáskörébe tartozik ennek az utcának a megjavítása. És mivel a szerződés lejárt, mi annak a fejében voltunk hajlandók felújítani a szerződést, újat aláírni, hogyha ezt az utcát megjavítják, és kiszélesítik a Szervó Mihály utca és a József Attila utca közötti útszakaszt.”

Muzslya egyik legnagyobb problémája a kerékpárút hiánya. A főutcán évente történnek súlyos balesetek, amelyek áldozatai főleg kerékpárosok. Patai Imre, Muzslya: „Ideje volna már tényleg, hogy már egy valamilyen bicikli utat csináljanak Muzslyán. Mert a városban már van, itt Muzslyán meg mindig kihagyják. Én nem tudom, hogy miért, de ez így van.”

A muzslyaiaknak már többször is megígérték a kerékpárutat. A legújabb szerint a nyár folyamán valóban munkához látnak. Lasanc Károly, Muzslya: „Écska megkapta már néhány éve, Klekre olyan út van, hogy megáll az embernek az esze, Aradácra már padok vannak a bicikliút mellett. Muzslyán meg hazudozunk évek óta.”

Az egy méteres kerékpársáv kiépülésével Nagybecskerekről – Muzslyán és Lukácsfalván keresztül – biztonságosabbá válik a kerékpározás a Császár-tó természetvédelmi rezervátumig.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks