Ugrás a tartalomra

Munkaakció Újfaluban

Munkaakció Újfaluban

Munkaakciót szervezett ma délelőtt önkénteseivel a VMSZ újfalui helyi szervezete. A szabadkai helyi közösség épületének udvarát, nyári programjaik helyszínét tették rendbe.
A lelkes csapat az udvar minden zegzugát kitakarította, és a növényzetet is rendbe tették.
A most rendbe tett helyi közösségi udvarban már a jövő héten, június 12-én délután színes családi program várja az érdeklődőket. A munkaakciót ezért is igyekeztek ezen a hétvégén megszervezni.

Gyivánovity Lívia, a VMSZ újfalui helyi szervezetének elnöke: „A helyi közösségből mindenkit szeretettel várunk, lesznek a gyerekeknek aktív programok, arcfestés, ringatók, gyerekeknek érdekes sportesemények, illetve palacsintázni is várjuk a kedves tagságot.”
A helyi közösségben korábban is gyakran tartottak különféle rendezvényeket, amelyeken szívesen vettek részt a helyiek - mondják a szervezők. A szép, nagy, parkosított udvaron téli programok is voltak.

Góli Csilla, elnök, Újfalu HK: „Jön a nyár, a gyerekek program nélkül voltak nagyon hosszú ideig, igyekszünk minden korosztálynak találni valamilyen elfoglaltságot, legyen akár mesefoglalkozás, akár Harry Potter foglalkozás a kiskamaszoknak. Ezért tartottuk fontosnak, hogy most, amikor lehetőségünk van újra találkozni, újra szervezni rendezvényeket a polgároknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, időseknek, nyugdíjasoknak, hogy ideje egy nagytakarítást végezni itt az épületen belül, az udvaron és kívül is.”
 
A munkaakción már délelőtt 10 órakor javában folyt a munka. Szorgos kezek söpörtek, takarítottak, füvet nyírtak, sövényt és bokrokat formáztak.

Sánta Csaba, résztvevő: „A zöldeket, örökzöldeket körbenyírjuk, a leveleket összeszedjük, a tavalyi lehullott levelekből, ami visszamaradt, füvet vágunk. Már tavaly ősszel megtörtént egy szerényebb munkaakció, amikor kiépítettünk egy kis komposztálót is, most is oda rakjuk a zöldeket.”

A szorgalmas önkénteseket a munkaakció végén bográcsban főtt pörkölt várta.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről