Ugrás a tartalomra

Moholon megalakult az új tanács

A helyi közösség új elnöke Stanka Mihajlov, a helyettese Világos Tibor lett

Hétfő este Moholon megtartotta alakuló ülését a helyi közösség új összetételű, tizenöt fős tanácsa, amely Stanka Mihajlovot választotta meg tanácselnöknek, Világos Tibort elnökhelyettesnek, Ódri Tamás kertészmérnököt pedig kinevezte a helyi közösség új titkárának.
A helyi közösség vezetősége a Szerb Haladó Párt által támogatott A haladó Moholért lista, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Moholért lista tagjai közül került ki, miután a két csoportosulás koalícióra lépett. A választáson ez a két lista szerepelt a legeredményesebben, és szerzett legtöbb mandátumot, összesen kilencet.
Moholon egyébként április 21-én tartották meg a helyi közösségi választást, amelyen hat polgári csoportosulás állított listát. A választási bizottság jelentése szerint a választáson 5499 szavazópolgár közül 1924-en járultak az urnákhoz, vagyis a voksolók 28,58 százaléka. A tizenöt fős tanácsban a legtöbb mandátumot, összesen ötöt (516 szavazat) А haladó Moholért – Mihajlov Stanka lista szerezte meg, amelyet négy mandátummal (446 szavazat) a Moholért – Világos Tibor lista követ, valamint három mandátummal (402) a Moholért, a jövőnkért – dr. Horvát Arežina Erika elnevezésű lista. A Vratimo život Molu – dr. Želimir Popović lista két tanácstaghelyet szerzett (261), a Molska lista – Ognjan Tomić lista egy mandátumhoz jutott (189). Az Együtt Moholért – Komjáti Márta lista (76) nem jutott be a tanácsba.
A tizenöt fős tanács tagjai: Stanka Mihajlov, Stevan Morović, Dávid Rita, Jelena Jakšić, Dragan Bajšanski (А haladó Moholért); Világos Tibor, Bálizs Gizella, Józó Mónika, Nagy Ferenc (Moholért); dr. Horvát Arežina Erika, Dragoljub Bajić, Berec Szilveszter (Moholért, a jövőnkért); Žarko Šević, Saša Crnojlović (Vratimo život Molu); Ognjan Tomić (Molska lista).
A moholi helyi közösség tanácsának és vezetőségének megbízatása négy évre szól.

Szerző (Forrás)
csin, Magyar Szó
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks