Ugrás a tartalomra

Mire jó még a hulladék?

Papírsárkányt, különböző járműveket és hangszereket is készítettek ma délelőtt a gyerekek Keviben szemétből. A hulladék újrahasznosításának lehetőségeiről tartottak műhelymunkát a legkisebbek számára a helyi Móra István Művelődési Egyesület székházában.  

Boldogan készítettek tárgyakat a gyermekek a hulladék-újrahasznosítás lehetőségeiről szóló műhelymunkán Keviben.

A műhelymunkán a gyerekek a legkülönfélébb tárgyak elkészítési módját sajátíthatták el. A szervezők ugyanis fontosnak tartották, hogy mindenki találhasson kedvére való feladatokat.

Perpauer Attila, igazgatóhelyettes, Kevi kihelyezett tagozat, Stevan Sremac Általános Iskola: „Hulladékból készítünk különböző dolgokat, például papírsárkányt, különböző járműveket, hangszereket, meg környezetvédelmi házat készítünk a gyerekekkel.”

A Stevan Sremac Általános Iskolában igyekeznek kiemelt figyelmet szentelni a gyermekek környezettudatosságra való nevelésére.

Sárosi Gabriella, igazgató, Stevan Sremac Általános Iskola: „A gyerekeket próbáljuk rávezetni, hogy egyes hulladék anyagból milyen tárgyakat, játékokat, eszközöket lehet készíteni, és hogy megtanulják azt is, hogy a mindennapokban ezt majd hogyan tudják továbbvinni és alkalmazni.”

Az intézmény illetékesei abban bíznak, hogy az ilyen és ehhez hasonló projektek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fiatalok olyan felnőttekké váljanak, akik odafigyelnek a környezetükre, és tudatosan megpróbálnak majd minden tőlük telhetőt megtenni annak megóvásáért is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben