Ugrás a tartalomra

Megújult a firigyházi közösségi ház

Önerőből újította fel a firigyházi közösségi házat a törökkanizsai önkormányzat. A 600 ezer dinárból megvalósuló beruházás része annak az elhatározásnak, hogy jelentősen javítsanak a falun élők életminőségén.

A törökkanizsai önkormányzat egyik célja, hogy a falun élők is ugyanolyan lehetőséghez jussanak, mint a Községi Közigazgatás központjában.

Az épületet a felújítás előtt a vadászegyesület használta különböző összejövetelekre. Az ingatlant most az önkormányzat vette birtokába.

Már a választásokat is a felújított épületben bonyolították le, és tartottak benne egészségfelmérő napokat is.

A jövőben akár a gyerekek születésnapját is itt ünnepelhetik meg. Radovan Jančić, képviselő, szerbiai parlament, SZHP: „Az ötlet onnan jött, hogy ezeknek az embereknek, nem mellesleg 200-an élnek itt, ebből 47 gyermek ezen a kis településen, újítottuk fel a meglévő épületet, amire mindössze 600 ezer dinárt költöttünk.”

A további tervek között szerepel, hogy az udvaron kialakítanak egy játszóteret, ami jelenleg a falun kívül található és igen rossz állapotban van. Ezenkívül felújítják még két, Törökkanizsához tartozó falu kultúrházát, és több infrastrukturális fejlesztést is megvalósítanának.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks