You are here

Csaknem három és fél évtized után esett át az első komoly felújításon az óbecsei Gerontológiai Központ több, mint 110 éves épülete.

Kicserélték az intézmény ablakait, beépítettek egy teraszt, kibetonozták és akadálymentesítették az udvart, energiatakarékos LED-izzókra cserélték a hagyományosakat, napelemeket szereltek fel, és megszépült a külső homlokzat is. A korszerűsítésnek köszönhetően nem csak a bentlakók életminősége javul, de csökkennek a rezsiköltségek is. A beruházásra több, mint 14 millió dinárt a közbefektetéseket irányító országos iroda biztosított, míg az ÁFÁ-t az óbecsei önkormányzat állta. Dr. Ricz György, igazgató, Gerontológiai Központ, Óbecse: „Az utóbbi időben Szerbiában zajlik az intézmények szabványosítása, és ilyen szempontból a jelenlegi beruházás óriási jelentőséggel bír az intézmény számára, ugyanis a feltételrendszer a minőség megszerzéséhez elég rögös út, és sok pénzbe kerül. Többek között a vizes góc szanálása óriási segítség számunkra, mert meg kell, hogy valljam, nem éppen a legjobban álltunk ilyen szempontból.”

 

Szerző: 
Pannon RTV