Ugrás a tartalomra

Megnyílt a 81. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár Újvidéken

A újvidéki mezőgazdasági kiállítás első napján már nagy a tömeg, az idő is kedvez a résztvevőknek. Az ország különböző térségeiből érkeztek látogatók, Vajdasági magyar gazdákkal találkoztunk, de idegen szavakat is lehetett hallani.

266 ezer négyzetméter, több ezer mezőgép, traktor és kombájn. A sok látnivaló Vajdaság több településéről is az újvidéki vásárra csalta a gazdákat. Nagy Attila: „Mivel mi is termeléssel foglalkozunk, ezért nagyon érdekelnek bennünket ezek a mezőgazdasági gépek is, ezért jöttünk, hogy szétnézzünk egy kicsikét, hátha találunk a fogunkhoz valót, de főként nézelődés céljából, mert nagyon érdekesnek találjuk ezt az egészet.”

1500 kiállító, 60 ország – számokkal így jellemezhető a 81. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár, amely rendkívül jelentős a hazai, de a régió gazdasága szempontjából is. Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár: „Itt a mezőgazdasági kiállításon tud találkoznia szakma, a beszállítok, a feldolgozók, a termelők, és mindenképpen építő jelleggel hat a környezetre és a mezőgazdaságra.”

A vásár tengelye a szerb gazdaságnak és rendkívül fontos, hogy ezekben a nehéz időkben is megrendezésre került. Az idén Hollandia vállalta a partnerország szerepét a kiállításon. A nyugat-európai ország folyamatosan keresi a lehetőséget az együttműködésre a mezőgazdaság területén más országokkal, ezért is tartják fontosnak a kiállításon való részvételt. A vásárt hivatalosan Ivica Dačić, a szerb kormány alelnöke nyitotta meg. „Fontos, hogy Hollandia lett az idei partnerország, mert tapasztalata és eredményei vannak ezen a területen. Szerbia legjelentősebb partnere Hollandia, mert az eredményei világviszonylatban is elismertek.”

A vásárt jövő hétfőig minden nap reggel 9 és este 7 óra között tekinthetik meg az érdeklődők. A belépőjegy 500 dinár, szombaton viszont családi nap lesz, amikor egy jegy áráért egy egész család mehet be a rendezvényre.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt