Ugrás a tartalomra

Megkoszorúzták az ártatlan áldozatok emléktábláját Piroson

Piroson istentisztelettel és koszorúzással emlékeztek a második világháború ártatlan magyar áldozataira.

Botos-Osváth Andrea református lelkipásztor hirdetett igét a pirosi református templomban megtartott ünnepi istentiszteleten.

A megemlékezés a helyi református temetőben állított emléktáblánál folytatódott. Az áldozatok emléke előtt tisztelegve Botos Elemér református lelkész mondott beszédet.

Botos Elemér, református lelkész, Piros: „Mi azért vagyunk itt, hogy azoknak az emlékét hordjuk szívünkben, akikre emlékezünk, de egy fáklya is legyen a kezünkben, hogy ilyen ne történhessen meg a Vajdaságban.”

Az egybegyűltek ezután az 1944-45-ös megtorlások ártatlan magyar áldozatainak névsora alatt elhelyezték a kegyelet virágait.

Koszorúzott a VMSZ pirosi és újvidéki helyi szervezete.

Bancsi Ferenc, elnök, a VMSZ pirosi helyi szervezete: „Fontos számunkra, hogy tudjuk, milyen idők voltak akkor, és hogy megemlékezzünk, hogy ez többet ne történjen meg, S aminek örülünk, hogy Magyarország és Szerbia között jó a viszony, és ez ebből a szempontból elkerülhető lesz a jövőben.”

Az emlékezés virágait a pirosi Fehér Ferenc Magyar Művelődési Egyesület is elhelyezte.

Gyülvészi Géza, elnök, Fehér Ferenc MME, Piros: „Fontos, hisz negyvenvalahány magyar áldozat volt a '44-45-ös pogromban, és mi minden évben megemlékezünk.”

A megemlékezésen a kegyelet virágait a pirosi református egyházközség is elhelyezte.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks