Ugrás a tartalomra

Meggynapok 2015

Perzselő napsütés és kiváló hangulat jellemezte az idei bácsfeketehegyi meggynapokat

Pénteken és szombaton lezajlott a XI. Bácsfeketehegyi Falunap és XII. Bácsfeketehegyi Meggynapok rendezvénysorozat. A kétnapos esemény a bácsfeketehegyi helyi közösség koordinálása alatt zajlott és a falu számos civil szervezete részt vett benne. Pénteken hagyományosan az ovisok jelmezes felvonulása nyitotta a meggynapokat, majd a délután során teret kapott tudományos rész is.

Dr. Apostol János és prof. dr. Vladislav Ognjanov a feketicsi meggy termesztéséről tartottak szakelőadást, majd utána a kruščići művelődési egyesület mutatott be egy szerb nyelvű előadást a színházteremben. A kruščićiak egyébként ezzel a színdarabbal egy vajdasági szemlén első helyezettek lettek.

Péntekhez képest szombaton nagyon besűrűsödtek a történések: már reggel 9-kor kezdetét vette a hagyományos babgulyásfőző verseny a strandon, ahol ez alkalommal is kiváló ételek születtek, és remek hangulat uralkodott a nap során.

A falu- és meggynapokat Bojtos Béla, a bácsfeketehegyi helyi közösség tanácsának elnöke nyitotta meg, amit követően rögtön megnyitotta a Ne csak nézz, láss elnevezésű fotókiállítást is.

Ez alkalommal sem maradt el a szervezett körút, amely során a vendégek megnézték a strandon folyó főzőversenyt és kirakodóvásárt, a Horkai család meggyesét és a Vinum Lódi borászatot. A zsongás délután sem állt le, a Jadran Tekeklub tagjai még a délelőtt során elkezdték a sütéssel, zenével egybekötött barátkozást, ami a késő délutáni órákig elhúzódott. 18 órakor kezdődött a kétnyelvű művelődési műsor, amelyen kiosztották az iskolások rajz-, fogalmazás- és fotópályázataiért járó dicsérő okleveleket, valamint A legszebb háztájék verseny díjait.

Este két helyszínen is zajlottak az események, a kultúrotthon előtt kirakodóvásár és utcabál várta a vendégeket az Azzurro Bandel, a strandon pedig diszkóest volt DJ Kincses L-lel. Idén is sok embert vonzott az ünnepi tűzijáték, amire 22 órakor került sor az utcabál keretén belül.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben