Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: 2 millió 700 ezer dináros községi támogatás a vállalkozóknak

Tizenkét projekt nyert azon a pályázaton, amelyet Magyarkanizsa egy hónappal ezelőtt hirdetett meg a község mikro-, kis- és középvállalkozásai valamint iparosai számára.

A 3 millió dináros keretösszegű pályázatra 24 projektet adtak be a vállalkozók, s ezekre összesen hat és fél millió dinárnyi támogatást kértek. Mivel ezt a pályázati keret nem futotta, a pályázati bizottság most csak 12 projekt támogatását javasolta, amelyeknek így valamivel több mint 2 millió 700 ezer dinár támogatást ítélt oda. A nyertesek egyénenként 150-től 500 ezer dinárig terjedő vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A ma délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Fejsztámer Róbert, a magyarkanizsai önkormányzat Gazdasági, Pénzügyi és Fejlesztési Főosztályának vezetője elmondta, hogy jobbnak láttak 12 projektet teljes mértékben támogatni, mint az összeset, a kértnél jóval kevesebb összeggel, mert akkor előfordulhatott volna, hogy akár minden projekt csak részben vagy egyáltalán nem valósul meg.

- Tudtuk előre, hogy a három millió dinár kevésnek bizonyul, jelenleg azonban ennyire nyílt lehetőségünk, az viszont meglepett bennünket, hogy csak alig több mint a duplája iránt támasztottak igényt a vállalkozók, ennél jóval többre számítottunk.

Az elbírálásnak egyébként objektív pontozási rendszere volt, ahol a legtöbb pontot természetesen az új munkahelyek nyitása hozott.

Emiatt nagyon sok olyan mikro- és kisvállalkozó valamint iparos csúszott le ezen a listán, akik 1-2 embert foglalkoztatnak vagy családi vállalkozást működtetnek

. Sajnálatos módon ők azok, akik most a lista legaljára kerültek, ezért is gondoltuk azt, hogy nem lenne igazságos, ha még egy olyan pályázatot kiírnánk, ahova mindenki pályázhat, mert akkor ők újra nehezen jutnának szóhoz, hanem inkább meghívásos alapon kérnénk őket, hogy induljanak az újabb pályázaton, mert így támogatni tudnánk őket is.

Az önkormányzat a községi költségvetés alakulásától függően ősszel újabb pályázatot jelentet meg, hogy a most nem támogatott pályázóknak újabb esélyt adjon fejlesztési elképzeléseik megvalósítására – tette hozzá Fejsztámer.

A most lezárult pályázat nyertes vállalkozóival a szerződéseket augusztus 10-én kötik meg

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Bödő Sándor
Többi hír