Ugrás a tartalomra

A Magyar Szó hét évtizede könyvben

A Magyar Szó Hét évtized című könyvét és idei kalendáriumát mutatták be a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben. A kalendáriumban az olvasók találkozhatnak művelődési témákkal, a vajdaságiak múltjával és jövőjével foglalkozó cikkekkel, a horgászat és vadászat rejtélyeivel és egészségügyi rovattal is.

Fodor István, a Hét évtized című kiadvány szerzője, 37 éve munkatársa a Magyar Szó napilapnak. Jól ismeri az elmúlt évek eseményeit, próbálta azokat minél tárgyilagosabban bemutatni. „Ami a Magyar Szó életében fontos volt, gyakorlatilag minden benne van ebben a könyvben, a kiállások főleg. Arra akartam építeni, hogy mennyire volt objektív és mennyire tudott a Magyar Szó kiállni olyan érdekekért, amit igyekszünk képviselni.”

A 70 éves napilapnak a 61. kalendáriuma készült el. Az idei kiadványban is nagy szerepet kaptak a vajdasági magyar települések. Nagy Magdolna, a Naptár szerkesztője: „Van egy hagyományos része, ezek a kalendáriumi részek. A katolikus naptár és a többi velejáró különböző népek naptárai, az örök naptár és a többi. Olyan témákat igyekszünk emögött még feldolgozni, ami érdeklődésre tart számot.”

A vajdasági magyar napilap az elmúlt év decemberében ünnepelte 70. születésnapját. A Hét évtized című kiadvány elnyerte a legszebb könyvnek járó díjat a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség által meghirdetett pályázaton. Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője: „A Magyar Szó 70 éves, és a hét évtizedet egy könyvbe fűztük össze. Visszatekint mindarra, ami velünk történt, vagyis a Magyar Szó alkalmazottaival, de arra is, ami a vajdasági magyarokkal történt.”

A bemutatón az érdeklődők megtekinthették Gergely József természetfotós kiállítását is. A rendezvényen Torok Orsolya népdalokat énekelt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm