Ugrás a tartalomra

Mađarski dan u Somboru

Na Dan Svetog Stefana (Ištvana), osnivača mađarske države, 20. avgusta će se u Somboru održati Mađarski dan u organizaciji Udruženja za regionalni razvoj “Dunataj”, Mađarske građanske kasine iz Sombora i Saveza civilnih organizacija Bačke iz Baje, kao suorganizatora.

Na početku programa održaće se sveta misa u 17 časova u crkvi Svetog Stefana, a nakon toga će grupe za negovanje tradicija i orkestri iz okoline Sombora i Baje svečanom povorkom iz crkve preći na Trg Svetog Tojstva, gde će se uz prigodan program blagosloviti novi hleb od ovogodišnjeg žita.

Glavna gošća će biti umetnica Ana Čizmadia iz Kupusine, koja je kao izvođač originalne narodne muzike prošle godine u kategoriji pevača osvojila glavnu nagradu na takmičenju izvođača mađarske narodne muzike i plesa Karpatske nizije u Budimpešti. Nakon njenog nastupa zajednički progam će izvesti sve folklorne grupe i orkestri učesnici.

Organizatori pozivaju svakog da dođu na ovu svečanost, koju podržavaju lokalna samouprava grada Sombora, Fondacija za nacionalnu saradnju i organizacija “Betlen Gabor” iz Mađarske.

Szerző (Forrás)
Vajdasag Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt