Ugrás a tartalomra

Lakossági fórumot tartottak Tornyoson

A tornyosiak örülnek, hogy ezidáig elkerülték településüket a migránsok. A kvótareferendumon való részvételre jogosultak legtöbbje már leadta szavazatát. Szerdán este a tornyosi könyvtárban tartottak lakossági fórumot és szakmai előadást a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében.

Az 1700 lakosú Tornyost ezidáig elkerülte a migránsáradat. Homolya Renáta, Tornyos: „Minket ez elkerült, és annak örülünk, hogy nem vagyunk annyira közel a határhoz, azokhoz a településekhez, ahol ilyen problémák adódnak, minthogy meg is támadják az embereket, a fiatalokat, és hogy rettegve élnek ott fent az emberek a határ mentén.”

A településen mintegy 250 kettős állampolgársággal rendelkező lakos él, közülük 180-an regisztráltak a magyar választói névjegyzékbe és a becslések szerint körülbelül 150-en már le is adták szavazatukat. Bartus Alpár, nyugalmazott tanár, Tornyos: „Természetesen én nemmel szavazok, ki is kell menni szavazni. Ez a migránshelyzet kétségbeejtő, és szerintem itt a legnagyobb hiba az, hogy megszüntették a határőrséget, megszüntették a katonaságot, ha ez mind meglett volna, akkor ez nem történik meg, és szerintem ezek a migránsok már nem is migránsok, hanem ezek tulajdonképpen gazdasági dolgok, és valaki a háttérből irányítja ezt, gyengíteni akarja Európát.”

A VMSZ tisztségviselői három hete járják Vajdaság településeit a kvótareferendumon való részvétel mellett kampányolva. Tapasztalataik szerint a lakosság érzi a népszavazás jelentőségét. Fehér László, elnökségi tag, VMSZ: „Úgy érzik, és ez a VMSZ álláspontja is, hogy az itteni embereknek, aki ezt megteheti, meg is kell, hogy tegye, és a nemet ikszelje be, mert érzik, hogy ezzel a magyar nemzet és nemcsak a magyar nemzet, hanem ennek a régiónak, egész Európának a jövőjét meg tudjuk határozni.”

A tornyosi lakossági fórumon Mészáros Zoltán történész tartott előadást a migrációról.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt