Ugrás a tartalomra

Lako rešen put kod Bačkih Vinograda

Put koji vodi iz Bačkih Vinograda do graničnog prelaza na srpsko-mađarskoj granici se proširuje i poboljšava na deonici dugoj 300 metara. Radovi su već započeli i očekuje se da se za par dana i okončaju. Ovaj put je predstavljao problem kako za putnike, tako i za meštane, koji kažu da im ne predstavlja problem što će se saobraćaj ubrzati, jer će istovremeno dobiti proširenje koje je potrebno za normalno prolaženje. Žitelji Bačkih Vinograda ukazuju da je put preuzak te da kada prolaze traktorom, kombajnom ili poljoprivrednim mašinama, moraju da silaze sa puta.

Predsednik mesne zajednice Robert Katona kaže da ovaj put trpi veliku gustinu saobraćaja, jer leti tuda prođe oko 2 hiljade ljudi dnevno. Put je širok 4 metra, pa se auti teško mimoilaze.

Proširenje puta će biti u skladu sa evropskim standardima, rekao je Imre Kern, državni sekretar ministarstva infrastrukture i saobraćaja. On dodaje kako je rukovodstvo sela pre dva meseca iniciralo proširenje puta, koji će u rekordnom roku biti popravljen.

Predsednik gradske organizacije Saveza vojvođasnkih Mađara Tivadar Bunford kaže da se radi o investiciji od 6,1 milion dinara koja je primer važosti toga da predstavnici SVM budu zastupljeni u republičkom parlamentu i vladi, pokrajinskoj skupštini i vladi, kao i lokalnoj samoupravi.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV (Foto:Diósi Árpád)
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks