Ugrás a tartalomra

Kukoricafesztivál Magyarkanizsán

A kukorica betakarításához fűződő hagyományokat, népszokásokat elevenítettek fel a hétvégén megtartott VIII. Nemzetközi Kukoricafesztiválon Magyarkanizsán. A háromnapos rendezvény során játékos vetélkedők, táncház, kukoricából készült ételek várták a fesztivál látogatóit.

Szombaton délelőtt megtartott hivatalos megnyitó után a Kisparkban versenyszerű kukoricafosztással, morzsolással, csutkavárépítéssel elevenítették fel a paraszti kultúra jellegzetes munkáit.

A mulatságos programokat délután népzenei gálával folytatták, melyen a vajdasági népzenészek mellett a Váci Ifjúsági Fúvószenekar is fellépett, vasárnap pedig a néptáncos produkcióké volt a főszerep. Emellett mindkét napon kézműves-foglalkozásokon vehettek részt és a kirakodóvásár forgatagában nézelődhettek az érdeklődők.

Az idei fesztiválnak két kísérő kiállítása volt, az egyik Oláh Dóra ifjú magyarkanizsai művész plakátjainak bemutatója, a másik pedig a csuhébaba-pályázat eredményhirdetése.

A kukoricafesztivál rendezvényei közül nem maradhatott ki a tengeriből készült ételek bemutatója sem, melyet a helybeli asszonyok készítettek erre az alkalomra.

Kiosztották a legfinomabb görhe díját is, mely ezúttal Zentára került.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.R.
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks