Ugrás a tartalomra

Komemoracija i u Senti

Na groblju u Gornjem gradu održan pomen „herojima i mučenicima koji su svoj život dali za narod i za grad”.

U Senti je u nedelju na groblju u Gornjem gradu održan pomen „herojima i mučenicima koji su svoj život dali za narod i za grad”.

Gradonačelnik Rudolf Cegledi (Ceglédi Rudolf) između ostalog rekao: „Nadamo se da će doći period pomirenja jer verujemo u principe pravde i praštanja. Činimo to tako da pri tome ne zaboravljamo. Mislimo s poštovanjem o našim mrtvima, poklonimo se senima heroja i nedužnih žrtava!” - dodao je Cegledi (na slici).

Položeni su venci na spomenik mađarskoj revoluciji i borbi za slobodu 1848/49 i na spomen grobnicu nedužnih žrtava iz 1944. godine.

Kako izveštava dopisnik „Vajdašag ma”, vence na spomen grobnicu su položili: Atila Menjhart (Menyhárt Attila ), predstavnik Generalnog konzulata Mađarske u Subotici; u ime Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši (Egeresi Sándor), šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM/VMSZ) i poslanik Sabolč Kavai (Kávai Szabolcs); Jene Hajnal (Hajnal Jenő ), predsednik Mađarskog nacionalnog saveta; gradonačelnik Rudolf Cegledi; Elvira Kovač (Kovács Elvira) potpredsednica SVM i Laslo Feher (Fehér László), član Izvršnog odbora SVM; u ime senćanskog odbora SVM Đenđi Kormanjoš Katona (Kormányos Katona Gyöngyi) i Zoltan Nađ Abonji (Nagy Abonyi Zoltán); u ime Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM/VMDK) Jožef Berze (Berze József) i Andor Mađar (Magyar Andor); u ime Mađarskog građanskog saveza (MGS/MPSZ) Pal Nađ Abonji (Nagy Abonyi Pál) i Robert Kalman (Kálmán Róbert), a u ime Mađarskog pokreta (MP/MM) Peter Kokai (Kókai Péter), Jožef Šandor (Sándor József) i Ferenc Žoldoš (Zsoldos Ferenc).

Szerző (Forrás)
Vajdasag Ma
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP