Ugrás a tartalomra

Kiemelkedő topolyai sporteredmények

Több pénzt szánnak a jövőben a sportolók és sportegyesületek támogatására

Kilencvenöt éremmel és tizennégy serleggel tértek haza Topolya község képviselői az idei munkásolimpiáról. A sportolókat fogadta Kislinder Gábor polgármester, aki elmondta, hogy a az eddigi legjobb eredményt érték el.

A községi költségvetésben az eddigi 1,3 százalékról 2 százalékra növelték a sportolók és sportegyesületek támogatására előirányzott összeget.

A polgármester a fogadáson alkalmi ajándékokkal köszönte meg a sportolóknak, hogy öregbítették Topolya hírnevét.

Azt is elmondta, a topolyai önkormányzat törekvései között szerepel, hogy a jövőben a községi költségvetésnek akár még nagyobb százalékát tegye ki a sportolók támogatására elkülönített összeg, a két százalék pedig megegyezik a környező községek átlagával.

A trófeák száma valóban kiemelkedő eredményekről tanúskodik, melyek mögött ott van a jó szervezés és a sportolók lelkesedése is. Külön megköszönte, hogy a fogadáson megjelent Tomislav Stajić, a Szakszervezeti Szövetség Tartományi Tanácsának titkára és Milan Banjeglav, a Topolya és Kishegyes Községi Szakszervezeti Tanács elnöke, akik elsősorban szervezőmunkájukkal járultak hozzá a sportolók sikereihez.

Zsemberi János községi sporttanácsos elmondta, hogy topolyai sportegyesületek is kiváló eredményeket jegyeznek, így logikus, hogy ezek a sportolók később a munkássportjátékokon is jó eredményeket érnek el.

A szenttamási olimpia szervezését Topolya anyagilag is támogatta, a 2019-ben esedékes rendezvényt pedig, – melynek Óbecse és Törökbecse közösen a szervezője –, akár olyan módon is támogatják, hogy a topolyai község egyes sportlétesítményeit is átengedik a versenyek lebonyolításához.

A topolyai sportolók közül kiemelkedik Vas Izolda teljesítménye, aki négy érmet szerzett Szenttamáson, míg a férfiak közül Srđan Uzelac három éremmel tért haza.

A szenttamási munkásolimpián - mely sorrendben a tizenkettedik volt és 2500 sportoló vett rajta részt -, a topolyai és kishegyesi községet összesen 147 sportoló képviselte. A 95 érmet 80 sportoló szerezte, ebből 38 arany, 46 ezüst és 11 bronzérem.

A munkásolimpián 15 sportágban vetélkedtek, 11-ben a topolyaiak is az éremszerzők között voltak. Topolyai sportoló volt a szenttamási munkásolimpia legidősebb éremszerzője is, Vojin Matković, aki kispályás labdarúgásban versenyzett.

A vajdasági munkásolimpia célja, hogy a vállalatok és intézmények dolgozóinak legnagyobb sport- és művelődési találkozójává váljon. Az elmúlt 40 évben négyévenként sorra kerülő rendezvényen ez idáig több mint egymillió sportoló vett részt.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Tóth Péter
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt