Ugrás a tartalomra

Kevi: Gyermeknapot tartottak a Mórában

Gyermeknap a Mórában címmel tartottak foglalkozásokat Keviben a gyermekheti rendezvénysorozat keretében.

A programokon nemcsak az óvodás, hanem az általános iskolás gyermekek is részt vettek, a helyi Móra István Művelődési Egyesület illetékesei ugyanis ilyen módon is szeretnék megkísérelni áthidalni a generációk közötti különbségeket.

– A Móra István Művelődési Egyesület hagyományosan megrendezte a gyermekhéten aGyermeknap a Mórában elnevezésű rendezvényét.

A célunk ezzel a rendezvénnyel az, hogy a közösséget összekovácsoljuk, a generációk közötti különbséget próbáljuk kicsit áthidalni, és közösen dolgozzunk, közösen alkossunk ezen a napon.

Az egyesületünknek fontos célkitűzése, hogy a fiatalabb generációt összehozzuk az idősebb generációval, hiszen a mai világban nagyon fontos, hogy megismerjük egymást. Úgy gondolom, hogy a generációk közötti különbségeket együttléttel, közösségépítéssel tudjuk csökkenteni.

Ez nemcsak a gyermekekre vonatkozik, hanem ugyanúgy a felnőttekre is, hiszen látjuk a mai világban, hogy nagyon nagy a szakadék a fiatalok és az idősek között.

Az egyesületünk célkitűzése, hogy közösségépítő programokkal, különböző előadásokkal ezeket a generációk közötti különbségeket áthidaljuk – hangsúlyozta Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke.

– A mai programunk futóversennyel kezdődött, generációk közötti futóversennyel, utána pedig aszfaltrajzolást szerveztünk, ahol a felsős tanulók értékelték az alsós diákok munkáját, majd palacsintasütésre került sor, amelyet a VMSZ Női Fóruma szervezett meg számunkra, ezt követően pedig rajzversenyt tartottunk Gyermeki álom címmel, ahol az osztályok rajzoltak, tehát kooperatív technikát alkalmaztunk – tette hozzá a Móra István Művelődési Egyesület elnöke.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP