Ugrás a tartalomra

Jövőre elkészül a topolyai diákotthon

A diákotthon félkész állapotban, csaknem tíz éve vár a befejezésre, a tartomány támogatásnak és az önkormányzatnak köszönhetően jövőre elkészül az épület.

A topolyai Mezőgazdasági Iskolába tanulói sokan utazó diákok, nem csak a községből, távolabbi településekről is utaznak. Igen hosszú időt töltenek a buszokon, de az is gondot okoz, hogy nincs elegendő megfelelő időpontban közlekedő járat. A diákotthon megoldást jelentene ezekre a gondokra.

Salamon Ákos, Szenttamás: „Számunkra igazán jó lenne, mivel most nincs megfelelő buszjárat és nem tudunk ideérni az első órákra. Ezzel ez a probléma megoldódna és minden órán ott lehetnénk. Mivel messze lakunk az utazás legalább fél óra egy irányba, ha bent laknánk több idő jutna a tanulásra és a hobbira is, mint a foci, a tánc vagy a zene.”

A topolyai diákotthon a Mezőgazdasági Iskola szomszédságában található. A tervek szerint a befejezése után nyolcvanyolc tanulónak adhat majd otthont, akiknek ezzel megoldódna az utazással járó problémája.

Nagy Norbert, Kúla: „Az osztályban vannak akik Temerinből, Bácskertesről, Becséről, Törökfaluról utaznak. Ha a diákotthonban lakhatnának, akkor sokkal könnyebb lenne nekik., Nekünk is naponta csak háromszor van buszjáratunk Kúlára és az út is eléggé drága.”

A diákotthonnak köszönve a topolyai iskolákba több tanuló jelentkezne - véli Tóth Tibor. A Mezőgazdasági Iskola igazgatója hozzátette: „Nem csak a mi iskolánknak jelentene ez segítséget, hanem a községben a másik két iskola számára is, tehát a műszaki és a gimnázium számára, mivel ott is, ha ez a fejlesztés megvalósulna és kiépülne a diákotthon, akkor több diák jelentkezne az iratkozáskor, ami nagyban előremozdítaná a tagozatok feltöltését.”

A topolyai önkormányzat 50 millió dinárt látott elő a költségvetésben a diákotthon befejezésére, a hiányzó 25 millió dinárt a tartományi kormány biztosítja. A 75 millió dinárból a falak vakolását és a nyílászárók beépítését tudják megvalósítani. A közbeszerzési eljárást már kiírták, a munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ha minden igaz akkor újév környékén elkezdődnek a munkálatok, lévén hogy zárt épületről van szó, ott télen is lehet dolgozni. Az épületet iskolakezdésig mindenképpen szeretnénk befejezni.”

A diákotthon külső munkálatainak befejezése után a beltéri berendezés beszerzése lesz a következő lépés, melyet pályázati pénzekből szeretnének megoldani.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír