Ugrás a tartalomra

Jótékonysági buckai lángosfesztivál volt a Zorka helyi közösségben

Az ennivaló mellett a fellépő gyerekek miatt látogattak ki az érdeklődők a helyszínre. A Tiéd a színpad című program keretében számos fiatal mutathatta meg, hogy miben tehetséges.
Rengeteg gyerek gyűlt össze a helyszínen. Mindannyian arra vártak, hogy bemutathassák produkciójukat. Fodor Csilla először lépett fel a buckai lángosfesztiválon. Fodor Csilla, néptáncos, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület: „Személy szerint kilenc éve táncolok, a Talentumban meg két éve. Nyírségi táncokat hoztunk.”

Idén 1500 lángost sütöttek a helyszínen. A harapnivaló ingyen volt, de aki akart, adakozhatott, ugyanis a helyi gyerekek iskolakezdésének támogatására gyűjtöttek. Kudlik Zoltán, szervező: „Az itt élő emberek álmodták meg ezt a rendezvényt. Pont azért, mert egy olyan helyi közösség vagyunk, ahol nem sok esemény történik. Nyári rendezvény indult el az útján, és most már hagyomány lett belőle. Hatodik alkalommal szerveztük meg a buckai lángosfesztivált.”

Ez az egyik legszínvonalasabb és legtömegesebb rendezvény Szabadkán - nyilatkozta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „A lángos csak az apropó, az ürügy arra, hogy az emberek összejöjjenek, barátkozzanak, de ugyanakkor a lángos egy hungarikum, egy magyarokhoz köthető specialitás.”

A néptáncosok mellett a gyerekek között voltak szavalók, citerások és mazsorettek is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP