You are here

Folyamatosak a befektetések és munkálatok Bácskossuthfalván.

Járdákat újítanak, betonoznak le egy millió dinár értékben, valamint 1,5 millió dinár értékben a kátyúk szanálására is sor kerül. Az Idős Kovács Gyula Általános Iskola fő épületrészének szigetelését kezdték meg a napokban.

A tartományi oktatási titkárság 3,2 millió dinár értékben támogatja a projektet. A helyi Művelődési Házban, amely számos szakosztálynak, civil szervezetnek, rendezvénynek ad otthont, a központi fűtést alakítják ki. A munkálatokat helyi közösségi és önkormányzati forrásokból fedezik, melyek értéke 1,2 millió dinár. A tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán nyert összegből a szennyvízelvezető hálózatot bővítik.

Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Jelenleg Bácskossuthfalván két utcában, amelyek a Petőfi Sándor és a József Attila utcák, a szennyvízhálózatnak a bővítése zajlik, tartományi eszközökből nyertünk rá összeget, a beruházás értéke 4,8 millió dinár adóval együtt. Ehhez a bácskossuthfalvi helyi közösségnek Topolya Község önkormányzatán keresztül a 21 százalék önrészt kellett biztosítani, míg a komplett adót, a községnek a bácskossuthfalvi helyi közösséggel együtt kell biztosítania.”

 

Szerző: 
Pannon RTV