Ugrás a tartalomra

A hősök lelki üdvéért imádkoztak Zentagunarason

A hősök lelki üdvéért imádkoztak Zentagunarason

Koszorúzással és alkalmi műsorral emlékeztek Zentagunarason az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharcra a helyi temetőben található emlékműnél.

A Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület tolmácsolásában hangzott el a Himnusz. Fekecs József, a zentagunarasi helyi közösség tanácselnöke mondott beszédet, majd Baráth Gábor helyi katolikus plébános vezetésével közösen imádkoztak az elesettek és mártírok lelki üdvéért. Tomik Nimród történész elevenítette fel a március 15-i eseményeket, majd az Október 18. Általános Iskola diákjai szavaltak. Mások mellett a Szabadkai Magyar Főkonzulátus, az MNT, a VMSZ, a topolyai önkormányzat és a zentagunarasi helyi közösség képviselői is elhelyezték az emlékezés virágait.
 

Fekecs József, tanácselnök, Zentagunaras HK: „Nagyon fontos megemlékezni a régi szabadságharcokra, a régi forradalmakra, azokra az emberekre, akik nagyon sokat tettek ennek a nemzetnek a boldogulásáért, és nagyon sokat, a legnagyobb értéküket adták a hazáért, az életüket. Azért tartottuk fontosnak, hogy Zentagunarason is kialakítsunk egy emlékhelyet, ahol méltóképpen meg tudunk emlékezni a forradalmakban, a szabadságharcokban, az első, második világháborúban és a délszláv háborúban elesett és eltűnt emberekről.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát