Ugrás a tartalomra

Herczeg Ferenc Emléknap Versecen

21. alkalommal szerveztek Herczeg Ferenc Emléknapot a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület tagjai. A rendezvényt a városháza dísztermében tartották.

A verseci Herczeg Ferenc író életét és munkásságát a helyi Petőfi Sándor Kultúregyesület irodalomkedvelői 21 évvel ezelőtt kezdték részletesen tanulmányozni.

Krizbai Hajnalka, elnök, Herczeg Ferenc Emlékbizottság, Versec: „Az Emlékbizottság úgy döntött, hogy két vonalon futtatjuk az egészet, tehát a gyerekeket is bekapcsoljuk ebbe, az ifjúságot, és az irodalmi részben viszont korhatár nélküli célt tűzzünk ki, tehát mindenki jelentkezhetett az irodalmi pályázatra.”A pályázatokat a Herczeg Ferenc Emlékbizottság tagjai értékelték.

Bogdán József, tag, Herczeg Ferenc Emlékbizottság, Versec: „Azt mondhatnám, hogy minden pályázat olvasásakor úgy éreztem, mintha valaki megajándékozott volna.

Ajándék volt ez számomra, és a zsűritagok számára, hogy írtak: főleg Dél-Bánátról, de az egész sorsunkról, fogyatkozásunkról, és mindegyik műben megjelent Versec, mint egy örök város.”

A rendezvényen díjazták is a nyertes pályázati munkákat. Balassa Julianna saját írását olvasta fel, melynek témája Édes hazám, merre bolyong néped? volt.

Balassa Julianna, díjazott, Pancsova: „Nem a mienk, hogy megítéljük, hogy melyik a jobb megoldás, de mi, az itthon maradottak, ahogy néha tréfából mondom, az itthon felejtettek, éljük a magunk életét és iparkodunk úgy élni és olyan életet élni, hogy a távozóknak is legyen hova visszatérniük.”

A Herczeg Ferenc Emléknapokat a verseci Szüreti Napok nagyszabású rendezvény keretében szervezték meg az író születésének 155. évfordulója alkalmából.

 

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről