Ugrás a tartalomra

Harc a vajdasági magyar fiatalokért

A fiatalok munkába állítását és az elvándorlás megfékezését tartja a legfontosabb feladatnak a Vajdasági Magyar Szövetség két budiszavai köztársasági jelöltje.

Budiszava Újvidéktől félórányi autózásra fekszik, autóbusz csúcsidőben 25 percenként indul. A város közelsége olykor előnnyel jár, például a munkavállalás terén, hátránya viszont, hogy a város elvonzza a faluból a fiatalokat.

Bátori Ferenc, a VMSZ budiszavai köztársasági képviselőjelöltje is Újvidéken dolgozott tűzoltóként, most nyugdíjas. Véleménye szerint nagy problémát okoz a faluban, hogy a fiatalok nem tudnak munkába állni. „Semmi üzem nincs, ahol dolgozhatnának az emberek, semmi. Ez a legnagyobb gond. Volt téglagyárunk, volt szövetkezet, de minden tönkrement, minden szét lett rúgva. Javarészt az itteni értelmiségiek elmennek, mert egyszerűen lehetetlen munkába állni.”

Segédtitkárként dolgozik a tartományi oktatási titkárságon a budiszavai Snejder Sára Ildikó, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje. Ő a magyar osztályok megtartását és a fiatalok elvándorlásának megakadályozását tartja a legfontosabb feladatnak.

„Én a legnagyobb problémának természetesen a munkanélküliséget és az alacsony béreket látom. Ezt azért hangsúlyozom, mert ennek következményeképpen manapság is tanúi vagyunk egy kivándorlási hullámnak, különösen a magyar fiatalok körében. Nagyon fontos feladatnak tartom felvállalni a harcot annak érdekében, hogy a vajdasági magyar fiatalok itthon is boldogulni tudjanak.”

A 2002-es népszámlálási adatok szerint Budiszaván a 3825 lakosból 1204 vallotta magát magyarnak. A település két jelöltet állított a VMSZ köztársasági képviselőjelölt-listájára.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks