Ugrás a tartalomra

Harangot szenteltek Hódegyházán

Harangot szenteltek szombaton Hódegyházán. Mindenszentek és halottak napjának előestéjén a harang hangja járta be a település temetőjének környékét.

Hódegyháza Helyi Közössége a temető ravatalozójánál harangszentelési ünnepséget tartott. A szertartás, az üdvözlő beszédek és a diákok által összeállított művelődési műsor alkották az esemény gerincét. Szemerédi Ernő, lakos, Hódegyháza: „Megtörtént a jó szándékú emberek jóvoltából, Csóka Község meg a Nemzeti Tanács jóvoltából. Nagyon örülünk neki, a falu népe is.”

A magyarországi Szarvas városából kapott ajándék méltó helyre került a hódegyházi temetőben. Erdélyi István, vállalkozó, Szarvas, Magyarország: „Én nagy szeretettel és örömmel adományoztam Hódegyházának, függetlenül attól, hogy életemben nem voltam ezen a területen, de mint magyar ember azt gondolom, hogy ha van rá lehetőség és az ember tehet valamit a szűkebb és tágabb környezetében, akkor azt meg kell tenni.”

Csóka polgármestere szerint a harang a jövőben fontos szerepet tölthet be a hódegyházi közösség életében. Balázs Ferenc, polgármester, Csóka: „Egy széleskörű összefogás eredményeként, jóindulatú magyarok, magyar emberek ajándékaként, illetve a Magyar Nemzeti Tanács, az önkormányzat és a helyiek kétkezi munkájának az eredménye hozta ezt, hogy most már a hódegyházi temetőben van lélekharang.”

Az észak-bánáti hódegyházán a 2011-es népszámlálás adatai szerint 742-en élnek. A lakosság döntő többsége magyar.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP