Ugrás a tartalomra

Granični prelaz Horgoš-2 od avgusta

Na starom graničnom prelazu Horgoš-Reske već teku radovi, a nakon završetka će on raditi od ujutro 7 do uveče 19 časova, sistemom sa jednom rampom. Kao ciljani završetak radova na obnovi graničnog prelaza Horgoš-Reske određen je 1. jul.

Na mađarskoj strani se radi, a na srpskoj stoje napuštene kućice. Nakon završetka radova, tu će funkcinisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom. Kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu.

Meštani kažu da će otvaranje starog prelaza mnogo pomoći jer će skratiti vreme čekanja, pogotovo tokom leta kada gastarbajteri putuju kući i kada treba dugo čekati na prelazak. Pored auta, biće dozvoljen i prelaz biciklima te motociklima.

Državni sekretar Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern kaže za Pannon TV da će nakon završetka građevinarskih radova 1. jula još jedan mesec trajati postavljanje objekta u funkciju.

“Biće sve završeno, možda će neki manji radovi naknadno, ali je važno da će biti otvoreno 1. avgusta, to je rok. Mi ćemo granični prelaz, kako mađarska tako i naša strana, nazvati Horgoš-2.

Na autoputu i na prilaznim putevima će biti označen tablama, dakle svi će moće da nađu granični prelaz” – kaže Kern.

Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica te pomoćne prostorije. Otvaranje graničnog prelaza se uglavnom finansira iz evropskih izvora, zato će nasuprot ranijim idejama moći da ga koriste i evropski, a ne samo državljani Srbije i Mađarske.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben