Ugrás a tartalomra

Gondok és tervek Ludason

A ludasiak mindennapi életét az elektromos árammal és a vízellátással kapcsolatos gondok érintik, de ezek mellet más infrastrukturális problémák is megoldásra várnak. A többi közt ezekről is szó esett a faluban megtartott lakossági fórumon. 

Ludason a helyiek az úttesten kénytelenek kerékpárral közlekedni, mivel a faluban egyelőre nincs kiépített kerékpárút. Matkovity Andrea: „Kevés olyan falu van, ahol a főút mellett nincs kerékpárút. Ludas még egy ilyen falu. Nagyon fontos dolog, hogy biztonságban tudjanak közlekedni akár a diákok, akár az emberek, akik dolgozni járnak. Sötétben indulnak, sötétben jönnek haza, és ez nem egy egyszerű dolog.”

A faluban az áramszolgáltatással is gondok vannak, a helyiek szerint az áram erőssége ingadozik. Ezek mellett a falu helyi közösségének épületében megrendezett lakossági fórumon az utcák aszfaltozását is sürgették a lakosok.

Bunford Tivadar, szabadkai elnök, VMSZ: „Igyekezni fogunk ezeket a problémákat orvosolni az elkövetkező időszakban. Ezért is fontosak a helyi közösségi választások eredményei, mert abszolút többséget szeretnénk elérni itt Ludason is, hogy a VMSZ által delegált emberek a kezükben tartsák a falu vezetését és a problémákat így direkt a városvezetés és a polgármester irányába tudják közvetíteni.”

A Ludasi Helyi Közösség felújítása folyamatban van. Az épület renoválása várhatóan még az idén befejeződhet. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Tavaly is és az idén is azok a pénzek, amelyek a helyi közösségekre vonatkoznak, azok Ludasra is szépen érkeztek.

Ezt az elkövetkező időszakban is folytatni fogjuk. Ezeken a településeken mindenféleképpen itt próbáljuk tartani a fiatalokat. Fontos, hogy ezek a települések életképesek maradjanak, és támogatni fogjuk őket.”

A város számára fontos projekt a hajdújárási vízgyár kiépítése, amely Ludas vízellátását is biztosítaná. Ennek megvalósítása az elkövetkező évek feladatai közé tartozik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt