Ugrás a tartalomra

Gazdasági munkacsoport alakul a kormány és a szakszervezetek részvételével

A gazdaság helyzetét folyamatosan figyelemmel kísérő gazdasági munkacsoport alakul a kormány miniszterei és a szakszervezetek képviselőinek részvételével, jelentette be Aleksandar Vučić, a kormány első alelnöke.

Az önálló szakszervezetek szövetségének képviselőivel folytatott megbeszélésen Vučić elmondta, minden átszervezés előtt álló vállalat munkáját alaposan elemezni fogják.

“Két fontos dologban állapodtunk meg, az egyik egy állandó kontaktcsoport felállítása és a folyamatos szociális párbeszéd kialakítása. Ugyancsak megegyeztünk abban, hogy a munkatörvény kialakításánál is folyamatosan kapcsolatban leszünk”, mondta Vučić a találkozót követően.

A szakszervezetek képviselői a találkozó során kifejtették, elégedetlenek a PDV megemelése miatt, s azt követelték, a kormány inkább a tőkenyereségre kirótt adót emelje.

A szakszervezetek ugyancsak elégedetlenek az új munkatörvény tervezetével is, amire Vučić azt válaszolta, hogy törvénytervezet még nem létezik, hanem a törvény három változata forog csak közkézen.

Ljubisav Orbović, az önálló szakszervezetek szövetségének (SSSS) elnöke a megbeszélést követően azt mondta, megállapodtak abban, hogy november végén ismét találkoznak Vučićtyal, hétfőn viszont Jovan Krkobabić munkaügyi miniszterrel egyeztetnek.

A kormány képviselői, akik közül a megbeszélésen jelent volt Lazar Krstić pénzügyminiszter is, kiemelték, a közszférában 735 000 dolgozó van a bori bányamedence, a Telekon, a Jat, a Dunav biztosító és a Galenika dolgozói nélkül, velük ez a szám elérheti a 760 ezret is.

Szerző (Forrás)
Beta, Vajdaság Ma
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks