Ugrás a tartalomra

Gazdairoda nyílt Kishegyesen

Gazdairoda nyílt a kishegyesi helyi közösség épületében, ami a termelőknek segít a gazdaságok bejegyzésében, a pályázásban és követi a mezőgazdaságot érintő jogszabályváltozásokat.

A kezdeményezés jó példája annak, hogyan tud a civil szféra és a község együttműködni.

Régóta szükség volt már a gazdairodára Kishegyesen. Idén a tartományi közmunkaprogram, a helyi közösség és a község összefogásával megnyitották a mezőgazdászokat segítő irodát. Mohácsi Zoltán, alpolgármester, Kishegyes: „A kishegyesi Termelői Klub sikeresen pályázott a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságnál közmunkaprogramra. Ennek köszönhetően két közmunkás hat hónapon keresztül egy irodát fog működtetni.”

A kishegyesi termelőknek az iroda segít a papírmunkában, a pályázásban, és a jogszabályváltozásokat is követi. Szügyi Róbert, elnök, Termelői Klub, Kishegyes: „A gazdaságok újraregisztrálása, az ezzel kapcsolatos papirológia, ami most még szerintem csak bonyolódni fog az évek során. Ez már egy nagy teher a gazdáknak. A jogszabályok állandóan változnak, általában nem jó irányban, de mindig valamit változtatnak, és ezt muszáj, hogy valaki kövesse.”

A gazdairoda megnyitása helyi összefogás eredménye. Szügyi István, tanácselnök, Kishegyes HK: „Ez is egy ékes példája annak, hogy Kishegyesen a helyi közösség és a civil szervezetek között milyen jó a kapcsolat. Mi örülünk, hogy egy újabb civil szervezettel konkrét kapcsolatunk van.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír