Ugrás a tartalomra

Funkcioneri URS-a prešli u SVM

Zamenik predsednika senćanske opštine Ferenc Borbelj i član Opštinskog veća zadužen za oblast turizma, sporta i omladine Andraš Košicki iz redova Ujedinjenih regiona Srbije prešli su u Savez vojvođanskih Mađara.

Takođe, do političkih transfera došlo je u i Skupštini opštine Senta. Odbornice URS-a Marta Varga Petrić i Eleonora Balo zvanično nisu prišle SVM-u, ali su pristupile odborničkoj grupi stranke Ištvana Pastora, tako da ona sada ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu.

SVM je u senćanskoj vlasti zajedno s Demokratskom strankom, a jedini opozicioni odbornik u opštini je lider Građanskog saveza Mađara Laslo Rac Sabo. 

Predsednik Opštinskog odbora URS-a u Senti Jožef Šandor, pokrajinski i republički poslanik u prošlom mandatu, izjavio je da je do sada petnaestak članova te partije prešlo u SVM.

Senta je bila značajno uporište URS-a, odnosno G17 plus, a Šandor je dodao da se na sednici Opštinskog odbora URS-a razgovaralo o sudbini stranke koja još formalno postoji, ali je činjenica da ne funkcioniše.

Članovi URS-a u Senti koji posle debakla te stranke na vanrednim parlamentarnim izborima još žele politički angažman, po rečima Jožefa Šandora, opredeljuju se za prelazak u SVM, a na taj korak odlučili su se i funkcioneri u opštinskoj vlasti kada su, dodaje on, dobili diskretne poruke da bi mogli ostati bez posla.       

Szerző (Forrás)
M. Mitrović, Dnevnik
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt