Ugrás a tartalomra

Felújítják Újvidéken a Magyar Szó székházát

Újvidéken a Magyar Szó napilap székházát újítják fel a magyar kormány támogatásával.

A tartományi székvárosban élő mintegy 10 ezer magyar számára ez egy jelentős befektetés – hangzott el a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán tegnap este.

A jelenlegi magyar kormány a hatalomra kerülésének pillanatától mindent megtett annak érdekében, hogy a kettős állampolgárság és a könnyített honosítási eljárás mellett folyamatosan támogassa a határon túl élő magyar kisebbséget – mondta Erdély Lenke, a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezetének elnöke.

Erdély Lenke, újvidéki elnök, VMSZ: „Ezeket a segélyeket tulajdonképpen, vagy támogatásokat, eszközöket, nagyon sokrétűnek találjuk, és hogyha jobban megfigyeljük, akkor a zsinagógának a felújítása, vagy pedig a médiaháznak az átadása, azt gondolom, nagyon fontosak a vajdasági magyarság számára.

Vagy itt van Újvidéken például az Európa kollégium, ahol több mint 400 egyetemista kapott otthont, minimális összegért lakhatnak itt ebben a kollégiumban, és azt se szabad elfelejteni, hogy körülbelül 30 magyar újvidéki lakos kapott itt munkát ebben a kollégiumban.”

 
 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír