Ugrás a tartalomra

Felújítják a topolyai Nikola Tesla Általános Iskolát

A szigetelő munkálatoktól a fűtésszámla jelentős csökkenését várják. A beruházás értéke 28 millió dinár, amelyet köztársasági eszközökből tudnak fedezni.Topolyán számos egyéb fejlesztés van folyamatban, amelyek helyszínén járt ma Kislinder Gábor polgármester.

A külső falak szigetelésével javulni fog az iskola hőenergia-takarékossága, ezenkívül az új színnek köszönhetően egy megújult szép iskolát kaphatnak a diákok.

Az elmúlt 15 évben az ablakok cseréjével már jelentősen csökkentették a fűtésszámlát. A jelenlegi felújítás alkalmával több ajtót is műanyag nyílászárókra cserélnek.

Vlade Grbić, igazgató, Nikola Tesla Á.I., Topolya: „Az iskolaépület ablakainak cseréjével eddig 20 tonnával kevesebb fűtőanyagot fogyasztunk. Remélem, ha ez a teljes körű szigetelés befejeződik, még legalább ennyit meg tudunk takarítani az iskola és az önkormányzat számára, amely működteti az intézményt.”

A földszinten a mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki illemhelyet, és a tönkrement padlózatot is felújítják.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Elsősorban a hőszigetelésről van szó és a tető rendezéséről, az épület tatarozásáról. El lehet mondani, hogy ez egy 28 milliós befektetés, amit a köztársasági eszközökből kapott az iskola, ha úgy tetszik, az önkormányzat, azt gondolom, hogy ez az összeg nagyon nagy segítség az önkormányzat részére.”

Topolyán számos munkálat van folyamatban, egyebek között rendezték a tópartot, épül az ipari park szennyvízelvezető rendszere, továbbá a piactér parkolójának felújítása a második fázisban tart. A közelmúltban elkészült a Művésztelep felé vezető út, valamint a Szabadka irányában található gyümölcsösök felé vezető mezőgazdasági kerülőút is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Műhelymunkát tartott a hétvégén a Nefelejcs kézimunkacsoport, amelyen mintegy kilencvenen vettek részt.
A topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport tevékenységéről