Ugrás a tartalomra

Felszentelték a ludasi helyi közösség épületét

Átadták és felszentelték a ludasi helyi közösség épületét, ugyanis befejezték a felújításának negyedik fázisát. Ebben a szakaszban a homlokzatot renoválták. Emellett a helyi Kistavat is felszentelte a ludasi plébános. Az események a falunap és a fokhagymafesztivál részei.         

Új külsővel büszkélkedhet a ludasi helyi közösség épülete. A faluház külső hőszigetelést kapott, valamint újrafestették a falakat. Régóta igyekeztek modernizálni az épületet. A munkák eredményét a helyi plébános felszentelte, majd Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere átadta az épületet. Ezzel azonban nem értek véget a munkálatok. Az ötödik és egyben utolsó fázis során belső javításokat végeznek majd az épületen. A beruházást Szabadka Város finanszírozta. Bunford Tivadar, elnök, Szabadka Város Képviselő-testülete: „Egy elhatározás született arról, hogy ezt a felújítást Szabadka városa pénzelni fogja, öt fázisban. Most a negyedik fázis fejeződött be. Ez a fázis a homlokzat felújítását jelentette, ez több mint kétmillió dinárba került, de az összes munkálatok több mint 15 millió dinárba fognak kerülni. Még az ötödik fázis van hátra, amikor a fűtés- és a hűtéstechnikát szerelik fel.”

A fokhagymafesztivál és a falunap ezzel nem ért véget. Az alsóludasi Kistavat is felszenteltették, ugyanis, a gyerekek nagy örömére, kitakarították azt. Aladics Máté, Ludas: „Nagyon örülök, hogy nem kell végre Palicsra járnunk vagy Szabadkára. Itt van, nincs messze, gyorsan leérek a tóhoz.”

Régi álma volt a településnek és a helyi Természetbarát Körnek, hogy rendbe hozzák a tavat. Kovács Gábor, tanácselnök, Ludas HK: „Ez az első fázisa ennek a munkának, és úgy érzem, hogy ebben a közösségben, ebben a faluban van még annyi energia, hogy ezt továbbfejlessze. Nagyon remélem, hogy jövőre, illetve két-három év múlva itt egy olyan környezetet tudunk kialakítani, ami méltó lesz nemcsak Ludashoz, hanem Szabadka Városhoz, illetve Palics fürdőzőhelyhez is, és reméljük, hogy sok jóindulatú, természetkedvelő ki fog ide látogatni Ludasra.”

Csúszdázni, úszni, vagy akár csónakázni is lehet a ludasi Kistavon. A fürdőzők szerint a víz kellemes, ezért mindenki bátran csatlakozzon.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt