Ugrás a tartalomra

Fejlesztik a magyarkanizsai szennyvíztisztító telepet

Egy közös szerb-magyar IPA-projektnek köszönhetően a jelenlegi 7,5 ezer fogyasztó ellátásra alkalmas vízellátó rendszer kapacitását megdupláznák, valamint a kikerülő víz minőségét is javítanák.
A projektben a szegedi Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, valamint a tartományi mezőgazdasági titkárság vesz részt. A projekt részeként árvízvédelmi szakembereket képeznek ki, valamint egy 2500 méter hosszú tömlős mobil árvízvédelmi fal beszerzését is tervezik. A projekt értéke közel 7 millió euró, amely várhatóan 2020-ig meg is valósul. A terveket ma konferencián ismertették.
Dávid József, projektkoordinátor, Magyarkanizsa: „Jelenleg nagyon előrehaladott a kidolgozás, illetve a kivitelezés a szennyvízelvezetés kapcsán. Az országban a harmadik legjobb településeként vettünk részt ebben, hiszen szinte 100 százalékban ki van dolgozva a szennyvízelvezető csatornarendszer. Viszont ugye a szennyvíztisztító mindenképpen felújításra szorul, illetve kibővítésre szorul, illetve új technológiákat kell bevezetnünk ahhoz, hogy megfeleljünk azoknak az elvárásoknak, amelyeket az Európai Unió követel tőlünk.”
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks