You are here

A következő hetekben körülbelül 1600 facsemetével gazdagodnak Bácskossuthfalva utcái és közterei – tudtuk meg Seffer Attilától, a helyi közösség tanácselnökétől.

– A falu nyugati református temetőjének nevezett sírkertben 400 kocsányos tölgyfacsemetét ültettünk el a napokban, néhány fa pedig a Tito parkban kap majd helyet. A facsemetéket a pacséri Zelić család magánadományának köszönhetjük. Folyamatban van a helyi közösség által korábban meghirdetett őszi fásítási akció lebonyolítása is.

Ezúttal tujára, csörgőfára, juharfára, tölgyfára, közönséges nyírfára és evodiára, más néven mézelő fára lehetett az igényléseket átadni, amiket díjmentesen továbbítottunk a lakosságnak, azzal a kitétellel, hogy a magánportákon kívüli közterületre lesznek ültetve, amit hivatalból nyomon követünk majd.

Folyamatban van még a falu többi temetőjének, illetve a tópart környékének a fásítása is. Mindenre remélhetőleg a következő két hétben pontot teszünk – nyilatkozta Seffer Attila, majd hozzá tette, hogy a helyi közösség által biztosított csemeték egy része a topolyai Mezőgazdasági Iskola tangazdaságából, illetve egy magánfaiskolából származik.

Szerző: 
Magyar Szó, K.P.D.