Ugrás a tartalomra

Épül a bácskossuthfalvi új benzinkút

A tervek szerint májusban már megnyithat a töltőállomás.
Megfelelő ütemben haladnak a bácskossuthfalvi új benzinkút munkálatai. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere szerdán megtekintette a munkálatokat. Elmondta, az önkormányzat és a helyi közösség mindent megtett annak érdekében, hogy egy új üzemanyagtöltő-állomás épülhessen ki a településen. Az előző szolgáltató november elsején zárta be a falu központjában lévő benzinkutat.
Megérkezett egy 60 ezer literes tartály az új bácskossuthfalvi benzinkútra, folyamatosan épül az új állomás. A helyieknek, a környékbeli települések lakosainak, továbbá a mezőgazdasági termelőknek is fontos az üzemanyag-ellátás. Banai László, Bácskossuthfalva: „Örülünk mindannyian, hogy lesz megint benzinkutunk és nem kell sehová se menni. Nagy szükségük van rá a környékbelieknek is.”

A környéken mintegy 10 ezer hektár mezőgazdasági földterületet művelnek a gazdák. Másik benzinkút azonban 12-15 kilométeres körzeten belül nincs, így jól jön számukra az új állomás. Mivel a Bajmok-Bácsalmás határátkelő környékén forgalomnövekedés tapasztalható az elmúlt időszakban, így az új befektető perspektívát lát az új kút megnyitásában. Nedeljko Tutnjević, benzinkút-tulajdonos, Verbász: „0-tól 24 óráig dolgozik majd, lesz egy kisbolt is az állomáson, és ezt követően majd meglátjuk, hogy bővítjük-e, esetleg egy autómosóval vagy más szolgáltatásokkal, amelyek a helyieknek megfelelnek.”

A régi benzinkút bezárása után fontos volt, hogy megoldják a problémát - mondta Kislinder Gábor, Topolya polgármestere. Májusban nyílhat meg az új töltőállomás - tette hozzá. „Ez öt falu érdekeltsége és nem lehet az önkormányzatnak figyelmen kívül hagyni, hogy ne foglalkozzon vele. Attól a naptól, amikor bezárt a kút, mindenki megtett mindent annak érdekében, hogy ez megtörténjen.”

A benzinkút tulajdonosa elmondta, minimum hat munkást szeretne alkalmazni a bácskossuthfalvi töltőállomáson. Benzin, gázolaj és földgáz is kapható lesz - hangzott el az eseményen.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks