You are here

A pozitív kereskedelmi légkör fejlesztése, a befektetők bevonzása, a vállalkozások segítése, a szürkegazdaság visszaszorítása is a szerződés céljai között szerepel.

Aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely a jövőben a topolyai önkormányzat és a szabadkai székhelyű Körzeti Gazdasági Kamara kapcsolatát szabályozza. Topolya gazdasága az elmúlt években jelentős fejlődést mutat. Tavaly 100 millió dolláros forgalmat valósított meg külfölddel – részletezte Slobodan Vojinović, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke, a topolyai önkormányzatban tett látogatása során, ahol együttműködési szerződést írt alá Kislinder Gábor polgármesterrel. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Az a célunk, hogy működjön a gazdaság, természetesen legyen nyereséges és nem utolsósorban, ne a dolgozók kárára legyen eredményes, hanem a munka eredményessége kapcsán.”

Ennek a magas szintű együttműködésnek legfőbb célja a gazdaság további fejlesztése, befektetők bevonzása, és a beruházók, vállalkozók minél szélesebb körű tájékoztatása a lehetőségekről.

Slobodan Vojinović, elnök, Körzeti Gazdasági Kamara, Szabadka: „Minden téren, az árucsere-forgalom, a pénzügyek, a befektetések, a vállalkozások területén, függetlenül attól, hogy a vállalkozó kihez fordult, válaszokat kaphasson, amelyek az érvényben lévő legújabb előírásokkal és törvényekkel összhangban vannak.”

A Körzeti Gazdasági Kamara elnöke bejelentette, tíz nap múlva megalakul a szerbiai vállalkozói parlament, amelyben Topolyának is lesz képviselete.

 

Szerző: 
Pannon RTV