Ugrás a tartalomra

Egyéves a padéi Szent András Evangelizációs Iskolaközpont

A padéi Szent András Evangelizációs Iskolaközpont évfordulója alkalmából dicsőítő szentmisét mutattak be a helybeli Havas Boldogasszony római katolikus templomban.

Padén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Szent András Evangelizációs Iskolaközpont. A missziós evangelizációs közösség Mexikóban alakult 25 évvel ezelőtt. Tagjai megpróbálják új módon hirdetni az evangéliumot. A padéi központban havonta tartanak imatalálkozókat. Német László nagybecskereki megyéspüspök: „Nem is annyira a szám vagy jelenlevők, hanem az emberek, akik jönnek és boldogságot, örömet találnak az Isten dicsőítésében, és hónapról hónapra jönnek, nyáron, télen, függetlenül, hogy milyen az időjárás. Számomra ez egy hatalmas élmény, hisz valójában minden struktúra vagy épület vagy befektetés, nem az elsődleges célja az egyház munkájának, hanem az, hogy az emberek megtalálják az Istennel való kapcsolatukat és, hogy ez valahogy erősítse az életüket.”

Masa Tamás helyi plébános kezdettől fogva támogatta a kezdeményezést, hogy Padé legyen az evangelizációs központ. Mint vallja, a központ munkájával még jobban megismerhette a közösséget. „Ez egy ezerötszáz lélekszámú közösség, magyar katolikusok laknak ebben a faluban, ebben a községben. Fiataljaink is vannak, hála istennek, jó hitoktatóink vannak, van közösségi élet. Úgy mondom és ez most reményeink szerint a Szent András Evangelizációs Iskolával még jobban föl fog lendülni és jobban gyökereket fog verni ez az emberek szívében.”

A hitoktatásra körülbelül száz padéi gyermek jár, a hittan egyre népszerűbb. Mészáros Attila hitoktató: „Tetszik a gyerekeknek, hogy az Isten imádásának, annak új formái vannak és nemcsak a klasszikus szentmise, hanem vannak újabb dicsőítő formák is és ez nagyon tetszik a gyerekeknek.”

A szentmisét Német László püspök celebrálta, Kozma Róbert kevi plébános és Masa Tamás közreműködése mellett. A találkozó szervezője Pozsár Ildikó, a Padéi Szent András Evangelizációs Központ vezetője volt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát