Ugrás a tartalomra

Egyéves gazdija lett Éjbogárnak

Ma adták át Éjbogarat, a nóniusz csődört kisgazdájának, Radaković Máténak. A Magyar Szó nyereményjátékára, amelynek végeredményét a II. Vajdasági Vágta döntőjén hirdették ki, mintegy ezren jelentkeztek. Az egyéves csikót a szabadkai Bunford ménes ajánlotta fel. 

A 11 hónapos Máté új játszópajtást kapott. A Magyar Szó nyereményjátékán a kisfiú nevét húzták ki a több száz jelentkező közül. Remélhetőleg szoros barátság alakul ki a ló és Máté között. Egyelőre csak időközönként találkoznak majd, hiszen Éjbogár Csantavérre kerül a kisfiú nagyszüleihez.

„Igyekszünk majd úgy alakítani, hogy összeszokjanak. Mi itt vagyunk Szabadkán, a lovacska meg Csantavérre kerül a nagyszülőkhöz, ott van hely, de majd úgy próbáljuk alakítani, hogy minél több időt együtt töltsenek ők is meg mi is a lóval” – mondta Radaković Huszta Orsolya, Máté édesanyja.

A csikó gondos kezek közé került, hiszen a család felmenői már foglalkoztak lótartással. Radaković Vladislav: „Annak nagyon örülünk, hogy Máténak lett egy igazi játszópajtása, akivel tényleg együtt cseperedhet fel, és ő majd elmondhatja azt, hogy neki nem hintalova volt már másfél éves korában, hanem egy igazi csikó, akit majd idővel lovagolhat is talán.”

A nóniusz csikót a Bunford ménes ajánlotta fel, eddig ők nevelték Éjbogarat. Számukra fontos, hogy minél többen megismerjék és megszeressék ezt a lófajtát. „Egyik célkitűzésünk itt a Bunford ménesben, hogy népszerűsítsük a lovassportokat, a lovakat, a méneseket itt a Vajdaságba, és felajánlottuk ezt a nóniusz csikót ajándékba, ami nagyon vonzó volt az olvasóknak” – nyilatkozta Bunford Tivadar, a ménes tulajdonosa.

Éjbogarat tiszta istálló és már bekészített eleség várja. „Az istálló kész, széna, szalma bekészítve, zab még nincs, de az is megoldódik” – tette hozzá Huszta Róbert.

Éjbogár és a kisfiú között remélhetőleg egy hosszú távú és szoros barátság alakul ki.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját