Ugrás a tartalomra

Egy hónap alatt újítják fel a csantavéri színház épületét

29 nap alatt tervezik felújítani a csantavéri színház tetőszerkezetét, a nyílászárókat, a nézőteret, a színpadot és a homlokzatot

Szabadka költségvetéséből 20,4 millió dinárt különítettek el a lepusztult épület helyreállítására. Az Építkezési Igazgatóság és a kivitelező Gat cég szerződést írt alá a munkálatok jövő heti megkezdéséről.

20 millió 400 ezer dinár értekben írt alá szerződést a csantavéri színház épületének felújításáról Szabadka Város Építési Igazgatósága és az újvidéki Gat cég. A dokumentum részletesen tartalmazza az elvégzendő feladatokat.

Blau Péter, igazgató, Építési Igazgatóság, Szabadka: „A tetőszerkezet teljes átrázása és felújítása, a nyílászárók felújítása, szanitáris csomópontok kiépítése, illetve felújítása, a színházterem nézőterének a komplett felújítása, ami annyit jelent, hogy teljes padlócsere, a székek cseréje és természetesen a vakolás és mázolás, ez mind benne van.”

A leglátványosabb eredményt a homlokzat felújítása és a zöldövezet rendezése fogja hozni a csantavérieknek. Szabadka Város képviselő-testülete 2014 végén hagyta jóvá a pénzeszközöket. A közbeszerzés fél évig elhúzódó eljárása miatt az épület nem adhatott otthont az 52-ik Gyöngyösbokrétának. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elmondta, személyesen is kötődik a faluhoz és az épülethez. „Én a kivitelezőt ismerem, mert ő volt az Európa Kollégium utolsó fázisainak a kivitelezője, egy komoly cég, jó szakemberekkel, jó minőségű munkát végeznek. Nyugodt lélekkel várhatjuk azt, hogy az épület teljes fényében fel fog újulni és az elkövetkező évtizedekre a falu rendelkezésére fog állni.”

Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai elnöke elmondta, a párt 12 éve kiszorult a falu vezetéséből. „Nagyon bízok benne, hogy a falu népe látja ezt a törekvést, amit ezek az emberek, amit a Vajdasági Magyar Szövetség tesz ezért a faluért és szeretne tenni a jövőben is hathatósan, és megtisztelnek minket azzal, hogy az egyes számot fogják bekarikázni július 19-én, és ezzel egy abszolút többséget fognak biztosítani a Vajdasági Magyar Szövetség tagjainak a falu vezetésében.”

Az építési terület előkészítését már a jövő héten megkezdik. Magára a felújításra 29 napot láttak elő a szerződő felek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír