Ugrás a tartalomra

A Csárdáskirálynővel nyitotta meg az évadot az Újvidéki Színház

Nagysikerű bemutatóval nyitotta meg idei évadát az Újvidéki Színház. Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Táborosi Margaréta rendezésében láthatta a közönség szombaton este.

Nagy volt az érdeklődés a Csárdáskirálynő bemutatója iránt. A közönség vastapssal jutalmazta a színészeket. Vajdaságban kevés operettet láthatunk, az emberek pedig igénylik ezt a műfajt.

Kihívás volt színre vinni ezt az előadást, ugyanis a Csárdáskirálynő az egyik legismertebb operett – mondta Táborosi Margaréta rendező. „Elindítottak egy újragondolást az operett felé és úgy érzem, hogy ehhez nekem még idő kell, hogy ezt igazán meg tudjam oldani. Viszont ez a szöveg annyira jól meg van írva, hogy jó volt nézni, hogy ezt a két felvonást – ami majd 3,5 óra szünettel – a színészek örömmel és hittel végigjátszották.”

Béres Pešikan Márta, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színésze Szilvia szerepét alakítja az előadásban. A legnagyobb kihívás számára az volt, hogy a dalokat jól adja elő.

„Legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy majd Szilviát éneklem, mert technikailag ez borzasztóan sokat kíván a színésztől, és általában ezt a szerepet mindig operaénekesek játszották.

Nem is tudok olyan Csárdáskirálynőt, hogy ne énekeseket hívtak volna erre a szerepre, ahogy olvastam a régi Csárdáskirálynő krónikákat ott mindig az volt, hogy az operaénekeseknek a drámai résszel kellett megküzdeniük. Nekem az éneklés volt az egyetlen dolog amitől féltem a színpadon.”

Minden izgalom ellenére, a bemutató nagy sikert aratott. Az előadás reprízét ma este 19 órakor láthatja a közönség az Újvidéki Színházban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben