Ugrás a tartalomra

Csárdásbál Újvidéken

Hajnalig ropták a táncot az újvidéki Csárdásbálon. Több mint kétszázan vettek részt a nagyszabású rendezvényen, amelyet idén 14. alkalommal szerveztek meg a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.   

Ropták a csárdást az újvidéki Petőfi Sándor Kultúrház zsúfolásig megtelt nagytermében. A bálok kedvelői tudták, hogy jó hangulatból nem lesz hiány. A csárdásbál a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete jóvoltából jött létre.

Erdély Lenke, újvidéki elnök, VMSZ: „Tizennegyedik éve szervezzük meg ezt a rendezvényt azzal a céllal, hogy valamilyen módon megőrizzük a hagyományunkat, hiszen a farsang időszakában szervezzük, és azt szeretnénk egy kicsit újjá éleszteni.”

A bál kiváló lehetőség a kikapcsolódásra a mindennapok forgatagából. Vicsek Annamária, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ „Egy olyan bál, ahol az emberek jól érezhetik magukat és együtt lehetnek az ismerősökkel, nagyon-nagyon fontos rendezvénynek számít.”

Az est vendégművészei az egri Gárdonyi Géza Színház művészei voltak. Zám Andrea, színész: „Ide azért jöttem hatalmas örömmel, mert még soha nem jártam itt, nem jártam Szerbiában, nem jártam a Vajdaságban, viszont ismeretségem van, hiszen én egri színész lévén ott ismerkedtem meg Venczel Valentinnal, aki szintén vajdasági magyar színész.”

A jó hangulatról a temerini The End zenekar gondoskodott. A bálozók kortól függetlenül hamar táncra perdültek, az idei csárdásbálon is kiválóan érezték magukat.

Bába Lúcia, Magyar Kultúra Lovagja: „Én most pillanatnyilag nagyon meg vagyok elégedve a zenekarral is, a program is nagyon tetszett, úgyhogy a tizennégyből ez a sikeresebb rendezvények egyike.”

A nagyszabású rendezvénynek 220 résztvevője volt. A vendégek a hajnali órákig ropták a táncot.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír